Naar homepageVoeg toe aan favorietenInloggen adverteerder

INFORMATIE

Nuttige informatie over ontharingsmethoden en Ontharingsgids.nl

Ontharingsgids.nl maakt het zoeken naar de juiste informatie over ontharen eenvoudig en zorgt dat u snel vindt wat u zoekt, van behandelmethode tot de betere salon in uw regio.

Voor bedrijven die deel willen nemen aan Ontharingsgids.nl hebben wij onderstaand ook wat nutige informatie opgesteld onder "over ontharingsgids.nl"; uw salon direct aanmelden kunt u hier doen..

TIJDELIJKE ONTHARINGSMETHODEN:

Methoden voor tijdelijke ontharing:

1. Harsen
2. Brazilian Waxing
3. Epileren
4. Ontharingscreme
5. Body Sugaring
6. Scheren


1 Harsen

Harsen of waxen is het weghalen van ongewenst haar door er warme of koude was op te strijken met een spatel of een roller, het te laten stollen en vervolgens er af te trekken. Deze ontharingsmethode kan pijnlijk zijn.
Het voordeel van harsen ten opzichte van andere ontharingsmethodes is dat de haartjes met wortel en al verwijderd worden. Na gemiddeld drie tot acht weken komen de haartjes weer terug, maar zijn dan zachter en dunner dan voorheen.

2 Brazilian Waxing

Bij een Brazilian wax worden alle haren verwijderd in het schaamstreekgebied:
venusheuvel (= pubis), vagina, het perineum en rond de anus.
Na een Brazilian wax hoef je niet meer bang te zijn voor haren die onder je slip vandaan komen.
Je krijgt een bikini-lijn met een zachte huid, zonder pukkels en irritaties. Bij een "Brazilian" blijft alleen een streep haar op de venusheuvel over. Het idee van de Brazilian wax komt, niet echt vreemd, uit Brazilië, waar de bikini's veterbreed zijn en vrouwen geen uitstekend sprietje accepteren en een haarloze look prefereren.

3 Epileren

Een van de vele manieren waarop je haren kunt verwijderen, is epileren. Hierbij trek je de haren met wortel en al uit de haarzakjes. Ze blijven hierdoor circa 3-5 weken weg en groeien terug als zachtere haartjes en dus niet als harde stoppels, zoals bij scheren. Vaak wordt voor epileren een pincet gebruikt, maar er bestaan ook elektrische epileerapparaten. Een methode in opkomst is het epileren met behulp van draadjes. Ook harsen is in feite een vorm van epileren.

4 Ontharingscrème

Wil je snel en pijnloos van ongewenste haren af, dan is een ontharingscrème, -gel of -mousse een aantrekkelijke optie. Je spuit of smeert het goedje op je huid, laat het enkele minuten inwerken en schraapt of spoelt het er vervolgens weer af. Daarbij komen de verwijderde haren mee. De werking van dergelijke crèmes berust op chemische reacties. Vandaar dat ze meestal ook niet al te lekker ruiken. Welk deel van je lichaam je ook ontharen wilt, test het product als je het voor de eerste keer gebruikt altijd eerst uit op een klein stukje huid. Wacht vervolgens 1-2 dagen om te zien of dat stukje huid wellicht rood wordt of geïrriteerd raakt. Is dat niet het geval, dan kun je de crème met een gerust hart op een groter oppervlak toepassen.

5 Body Sugaring

Body sugaring is een ontharingsmethode die al ruim 4000 jaar bestaat. De methode werd waarschijnlijk voor het eerst toegepast in Egypte. De huid die van haar ontdaan moet worden wordt ingesmeerd met een suikerpasta. De hard geworden pasta wordt vervolgens weer van de huid verwijderd, waarbij de haartjes in de pasta achterblijven. Deze methode lijkt veel op harsen, maar is minder pijnlijk omdat de suikerpasta niet aan de huid kleeft. Tegenwoordig wordt deze methode weer steeds vaker toegepast door schoonheidsspecialisten.

6 Scheren

Scheren is het verwijderen van haar van de huid door het haar af te snijden ter hoogte van de huid, of het gelijkmatig afknippen van bijvoorbeeld een haag.
Geschoren wordt er om een aantal redenen:
• Mannen scheren hun gezicht wanneer ze geen baard willen laten staan.
• Sommige mensen scheren hun beenhaar wanneer zij geen behaarde benen willen.
• Veel vrouwen (en in mindere mate ook mannen) streven er naar zich te ontdoen van hun lichaamsbeharing, waaronder oksels en bikinilijn. Dit wordt ook wel een Smoothie genoemd.
• Wielrenners scheren hun benen om het masseren prettiger te maken, maar ook om de schade bij een val te beperken. Een behaard been geeft een lelijker wond dan een kaalgeschoren been.
• Competitiezwemmers scheren vaak al hun lichaamshaar om de weerstand van het water te verminderen.
• Het ideaal van een geschoren gezicht is gladgeschoren zodat de huid niet schuurt.
Voor mannen die krullend haar hebben is het echter belangrijk om niet te glad te scheren. Het risico van de dubbele en drievoudige mesjes is dat het haar naar binnen gaat groeien. Dit leidt dan tot een aseptische ontsteking en tot littekens.

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Database & website © Concept Department / Ontharingsgids.nl